Изградња брзе пруге кроз Нови Сад одлично напредује

Изградња брзе пруге кроз Нови Сад одлично напредује

12/02/2021 Off By BERB

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић састао се данас са градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем како би разговарали о пуштању саобраћаја након завршетка надвожњака за брзу пругу у Венизелисовој улици у Новом Саду  и о реализацији осталих капиталних инфраструктурних пројеката који се тичу Новог Сада.

 

“Интензивирали смо прошле године на подручју Новог Сада бројне радове у вези с пругом за велике брзине. Обавестили смо на време грађане Новог Сада и жао ми је што смо били приморани да зауставимо кретање неким најпрометнијим улицама. Током прошле године, оптерећене епидемиијом короне, и последњих зимских месеци, радови нису престајали. РЖД интернешенел је с домаћим подизвођачима организовао изградњу брзе пруге на територији Новог Сада тако да се посао обавља непрекидно 24 сата”, истакао је Момировић.

Министар Момировић је по обиласку Венизелисове улице са градоначелником Новог Сада обишао радове на пројекту изградње станова за припаднике безбедности у Југовићевом насељу. Том приликом заједно су ушли у један од станова како би се уверили у сам квалитет изградње.

„Веома сам поносан на реализацију овог пројекта, који је иницирао председник Александар Вучић. У априлу ће бити усељење за 548 станова у насељу Југовићево. Надлежне службе су прикључиле те станове на водовод, канализацију и грејање да би могли да се обаве унутрашњи радови. У септембру нас очекује још 438 нових станова које ћемо да завршимо и предамо власницима. У Новом Саду имамо најбољу реализацију овог пројекта и желим да позовем и остале локалне самоуправе да иду овим путем”, рекао је Момировић.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић захвалио се министру грађевинарства на похвалама на брзини реализације.

“Градићемо поред ових станова и обданиште и школу, и атлетски центар са атлетском стазом, један од најатрактивнијих објеката. Поносан сам на наше локалне подизвођаче на квалитетној и брзом изградњи и очекујем да за годину и по дана уселимо овде 1.900 породица”, рекао је Вучевић.