Mere za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u Topličkom okrugu

Mere za smanjenje rizika od elementarnih nepogoda u Topličkom okrugu

11/02/2021 Off By BERB

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije Bojan Jocić razgovarao je danas u Prokuplju sa komandantom i načelnicima štabova za vanredne situacije Topličkog upravnog okruga o merama koje treba preduzeti u narednom periodu kako bi se smanjili rizici i šteta od eventualnih poplava i drugih vanrednih situacija.

Jocić je na sastanku, kojem su prisustvovali predstavnici Sektora za vanredne situacije, Republičkog štaba za vanredne situacije i lokalne samouprave, istakao da MUP sistematično pristupa rešavanju svih problema, što se moglo videti u prethodnom periodu.

On je ukazao na to da su sve aktivnosti MUP-a usmerene na podizanje nivoa bezbednosti građana, od borbe protiv organizovanog kriminala, do preventivnih aktivnosti koje treba preduzeti da bi se sprečile posledice elementarnih nepogoda, koje mogu naneti štetu imovini građana, ali i biti pogubne po ljudske živote.

U cilju podizanja nivoa bezbednosti, na inicijativu komandanta Republičkog štaba za vanredne situacije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, održaćemo sastanke u svim okruzima kako bismo definisali sve krizne tačke i predložili mere koje treba preduzeti kako bi se sprečila i smanjila šteta prouzrokovana elementarnim nepogodama, rekao je državni sekretar.

Jocić je naglasio da ovaj posao može biti dobro obavljen samo uz čvrstu saradnju Republičkog štaba i lokalnih štabova za vanredne situacije, ali i svih drugih državnih institucija, koje su nadležne za reagovanje i preduzimanje preventivnih mera za sprečavanje posledica elementarnih nepogoda.

Gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović istakao je da su ovakvi sastanci od velikog značaja jer poplave nisu zaobišle opštine Topličkog okruga ni ove godine, kao ni prethodnih.

Prvi sastanak sa komandantom i načelnicima štabova za vanredne situacije održan je u Pčinjskom upravnom okrugu, a u narednom periodu sastanci, koji imaju za cilj rešavanje uočenih problema vezanih za elementarne nepogode sa jasno definisanim rokovima, biće održani u Jablaničkom i Zlatiborskom upravnom okrugu.

 

Izvor: Vlada Srbije