Auto-putem od Čačka do Požege do kraja godine

Auto-putem od Čačka do Požege do kraja godine

11/02/2021 Off By BERB

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je sinoć, prilikom obilaska radova na tunelu Laz, da će deonica autoputa Miloš Veliki od Preljine do Požege biti završena do kraja godine.

Momirović, koji je gradilište obišao sa direktorom Javnog preduzeća “Putevi Srbije” Zoranom Drobnjakom, istakao je da to nije moguće ostvariti ukoliko se ne bude radilo više.

On je podsetio na to da su tunel Laz, čije će obe cevi biti duge po 2.800 metara, i tunel Munjino brdo u opštini Lučani, vrlo kompleksni građevinski zahvati, ali da taj posao mora biti završen na vreme.

Ova deonica je važna da bi smo mogli da nastavimo radove ka Crnoj Gori i Sarajevu, ukazao je ministar i ocenio da Srbija u ovim teškim vremenima kovid krize u Evropi prednjači u realizaciji infrastrukturnih projekata.

Radovi na deonici od Preljine do Požege, dugoj približno 30 kilometara, počeli su 28. jula prošle godine, a njihova procenjena vrednost je 523 miliona dolara.

Tunel Laz je do sada izgrađen u ukupnoj dužini od 1.315 metara sa obe strane, što je nešto više od četvrtine ukupne projektovane dužine.

 

 

Foto: Tanjug