Истрага против организоване криминалне групе Беливука се наставља

Истрага против организоване криминалне групе Беливука се наставља

10/02/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да се истрага против организоване криминалне групе, коју су предводили Вељко Беливук и Марко Миљковић наставља, да се паралелно спроводе и финансијске истраге и да је већ стављена забрана располагања и отуђења имовине свих осумњичених.

 

„Председник Републике Србије Александар Вучић инсистира и од Министарства унутрашњих послова и од Безбедносно-информативне агенције тражи  да нема заштићених, да можемо и морамо, у складу са законом, да радимо свој посао и да нико није толико моћан да буде недодирљив и да његово кршење закона може да буде опроштено. Када имате таквог председника и врховног команданта, онда није тешко радити ово што радимо“, рекао је министар Вулин у Скупштини Србије.

Када је председник Вучић објавио рат мафији, како је навео, представници ванпарламентарних  опозиционих странака су то исмевали, а сада када су видели како се води борба против организованог криминала, коју је наложио, покренуо и тражио председник Вучић, више се не смеју.

„Сада покушавају да нађу бројне разлоге, оправдања зашто нешто у суштини није ни требало да се деси, али нико се више не смеје. Држава је показала своју озбиљност“, рекао је министар Вулин и додао да је председник Вучић током ове важне акције био обавештаван о свим корацима.

„Председник Александар Вучић је важан, пресудан политички део борбе против организованог криминала и зато су ове акције успешне“, нагласио је министар Вулин.

Према његовим речима, у овом тренутку док се осумњичени припадници ове организоване криминалне групе налазе у затвору, спроводе се истражне радње и финансијске контроле, проверава им се имовина и Јединица за финансијске истраге већ је ставила забрану отуђења и располагања имовином свих осумњичених припадника организоване криминалне групе.

Одузимањем противправно стечене имовине, како је рекао, обесмишљава се и помисао да се бавите криминалом, јер нећете моћи нелегално стечену имовину да пренесете својој породици и деци.