Obezbeđeno pet agregata za najugroženije u Crnoj Travi

Obezbeđeno pet agregata za najugroženije u Crnoj Travi

08/02/2021 Off By BERB

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev i predstavnici njegovog kabineta donirali su juče pet agregata najugroženijim porodicama u opštini Crna Trava.

Tončev se tom prilikom sastao i sa predsednikom Opštine Slavoljubom Blagojevićem, kao i sa predstavnicima te lokalne samouprave, sa kojima je razgovarao o aktuelnim problemima i načinima prevazilaženja situacije izazvane poplavama.

Veoma je važno pravovremeno odgovoriti na potrebe građana, posebno u urgentnim situacijama. Danas sam ovde kako bih, u ime Vlade Srbije, pružio podršku domaćinstvima koja su se suočila sa nestankom električne energije, rekao je on.

Ministar je naveo da su od početka problema prouzrokovanih poplavama koje su zadesile opštine na jugu Srbije predstavnici njegovog kabineta svakodnevno u kontaktu sa lokalnim samoupravama, kojima su na raspolaganju za svaku pomoć i podršku.

Moj zadatak kao ministra, kako je istakao, jeste da stvorim prilike za rast i razvoj nerazvijenih opština, ali i da pomognem u situacijama koje narušavaju normalno funkcionisanje svakog domaćinstva i svakog pojedinca.

Direktan kontakt sa predstavnicima lokalnih samouprava i sa građanima je najbolji način da steknete realan uvid u probleme, a onda ih i rešite, istakao je Tončev, dodavši da će uvek nastojati da odgovori na sve zahteve i potrebe ljudi kako u redovnim, tako i u vanrednim okolnostima.

 

Izvor: Vlada Srbije