Цмолић: Настављамо даљи рад, нико није јачи од државе

Цмолић: Настављамо даљи рад, нико није јачи од државе

05/02/2021 Off By BERB

Вршилац дужности начелника Службе за борбу против организованог криминала Министарства унутрашњих послова Нинослав Цмолић изјавио је данас да ће полиција наставити даљи рад на прикупљању доказа против организоване криминалне групе коју је предводио Вељко Беливук,  али и свих других криминалних група које угрожавају безбедност грађана.

 

„Сви који су ухапшени у јучерашњој акцији приведени су у Тужилаштво за организовани криминал и следи даљи рад, претреси на другим локацијама, хапшење нових лица, а поред ове наставићемо и са новим акцијама и доказаћемо да нико није јачи од државе. Спремни смо на све да заштитимо безбедност грађана“, рекао је Цмолић на телевизији Пинк.

 

Према његовим речима, јучерашња акција хапшења 19 осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе починили више тешких кривичних дела, трговину наркотицима, изнуде, уцене, убиства и сакаћења људи, планирана је у сарадњи са Безбедносно–информативном агенцијом и Тужилаштвом за организовани криминал дужи временски период.

 

„Циљ нам је био да прикупимо валидне материјалне доказе како би лица која су јуче ухапшена склонили са улице на дужи временски период. Радимо на томе да докажемо улогу сваког појединца у оквиру организоване криминалне групе, да прикупимо што више материјалних доказа, олакшамо посао тужилаштву и да обезбедимо довољно доказа да пресуде не би пале на суду“, рекао је Цмолић.

 

Према његовим речима, ова криминална група, коју је поред Беливука предводио и осумњичени Марко Миљковић, била је добро организована и крила се иза навијачке фракције Партизана коју је предводио Беливук, одраније познат полицији.

 

Цмолић је истакао да овде није реч о навијачима већ о криминалцима и додао да је приликом претреса на више локација у Србији, од којих су неке биле просторије дате на коришћење припадницима ове групе на стадиону Партизана, полиција између осталог пронашла наркотике, оружје, као и материјалне и биолошке трагове, битне за даљу истрагу.

 

В. д. начелника СБПОК-а је истакао да у борби против организованих криминалних група полиција има пуну подршку Владе и председника Републике Србије Александра Вучића, “без које не бисмо могли да изгурамо све ово и пошаљемо поруку да нико није јачи од државе, да ћемо све криминалце процесуирати и хапсити“.