Посета министра Вулина Наставном центру „Митрово поље“ на Гочу

Посета министра Вулина Наставном центру „Митрово поље“ на Гочу

29/01/2021 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас на Гочу да нема већег зла од трговине наркотицима и да је сваки нарко-дилер потенцијални убица наше деце због чега ће Министарство унутрашњих послова наставити да улаже у обуке и опремање припадника полиције за откривање лабораторија за производњу дрога, како би се још ефикасније борили против овог зла.

 

Министар Вулин који је у Наставном центру „Митрово поље“ присуствовао приказу обуке, коју спроводе инструктори МУП-а за откривање и деактивирање илегалних лабораторија, истакао је да је свако ко је нашем детету продао и грам дроге свесно угрозио његово здравље, живот и будућност.

 

„Нарко-дилерима треба судити као убицама, али судили им тако или не, на нама је да учинимо све што можемо да дрога која се производи на територији наше земље, као и она која се увезе, никада не стигне до наших улица“, истакао је министар Вулин.

 

Према његовим речима, значај Центра и обуке која се у њему спроводи огледа се у стицању знања и вештина које ће омогућити да полиција на самом извору открије наркотике, пронађе произвођача и удари нарко-дилере, тамо где их највише боли, у производњу дрога, јер када сасечете производњу они више неће бити у стању да трују и убијају нашу децу.

 

Зато ће, како је навео, Министарство унутрашњих послова учинити све да се знање и опрема којима Центар располаже дистрибуира ка читавом Министарству, како би полиција била још спремнија и сигурнија у борби против овог страшног зла.

 

Министар је објаснио да дрога у нашу земљу долази из других земаља, али да се већа количина дроге која се прода на нашем простору производи на територији Републике Србије, у одговарајућим лабораторијама, због чега полиција мора да буде обучена и спремна да их открије и деактивира.

 

Руководилац обуке за борбу против дрога Саша Гајић истакао је да је обука коју спроводи Министарство унутрашњих послова квалификована у Европи и свету као једна од најбољих и да профилише МУП као стратешког партнера у овој области светским  полицијама.

 

Према његовим речима, обука се спроводи у складу са најсавременијим методама и технологијама и подразумева обуку за откривање и деактивирање лабораторија за производњу наркотика, као и хапшење осумњичених.

Имајући у виду шири друштвени значај борбе против наркотика, као и опасност по околину коју могу да изазову лабораторије за производњу наркотика, знање и стручност полицијских службеника у њиховој деактивацији, како је навео, изузетно су значајни за подизање нивоа безбедности.

 

Инструкторски тим приказао је вежбу откривања и деактивирања илегалне лабораторије за производњу наркотика, као и вежбу блокада места кривичног дела и хапшења наоружане криминалне групе, а министар Вулин са директором полиције Владимиром Ребићем обишао је и просторије у којима се обука изводи.