U Srbiji do danas vakcinisano više od 172.000 građana

U Srbiji do danas vakcinisano više od 172.000 građana

24/01/2021 Off By BERB

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević obišla je danas punktove na Beogradskom sajmu, gde je organizovana vakcinacija zaposlenih u ustanovama za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

Kisić Tepavčević je tom prilikom istakla da je zainteresovanost za vakcinaciju ogromna i da je veliki broj građana shvatio značaj vakcinacije protiv bolesti COVID-19.

Govoreći o vakcinaciji u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj starih i odraslih, Kisić Tepavčević je navela da je do sada vakcinisano oko 6.000 korisnika i zaposlenih.

Ona je, iznoseći podatak da je u Srbiji do sada vakcinisano više od 172.000 ljudi, još jednom uputila apel svim građanima da se odazovu vakcinaciji, jer je to za opšte dobro svih nas.

Kako mi budemo jačali, virus će da slabi i to nam je jedino oružje u borbi sa njim, rekla je Kisić Tepavčević.

Ministarka je, zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goranom Vesićem i sekretarkom Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda Natašom Stanisavljević, razgovarala sa medicinskim osobljem i zaposlenima u ustanovama za socijalnu zaštitu.

Izvor: Vlada Srbije