Predsednik Vučić prisustvovao svečanoj dodeli plakete za životno delo Dušanu Dudi Ivkoviću

Predsednik Vučić prisustvovao svečanoj dodeli plakete za životno delo Dušanu Dudi Ivkoviću

18/01/2021 Off By BERB

Izvor: Predsedništvo Srbije/Foto: Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanoj dodeli plakete za životno delo Dušanu Dudi Ivkoviću u Muzeju Jugoslavije, povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Sportskog društva Radnički.

 

Radnički je uvek imao simpatije svih, ali je mali broj njih, poput gospodina Ivkovića, bio odan ideji da Radnički opstane, da se ne živi od prošlosti već da napreduje i da napravi velike korake u ovom 21. Veku“, rekao je predsednik Vučić i dodao da mu je bila velika čast da od domaćina sluša o sportistima Radničkog.

„Mnogo toga sam naučio i video od onoga što smo zaboravili. Radnički je jedan od naših najstarijih klubova koji je uspevao da sačuva svoje ime i tradiciju. Naš posao u narednom periodu je da izgradimo velelepnu halu u srcu Beograda i to će biti ogroman podsticaj za svu našu decu i stvaranje novih šampiona”, poručio je predsednik Vučić i naveo da se projektna dokumentacija  završava, kao i da je detaljni regulacioni plan već urađen.
Na svečanosti u Muzeju Jugoslavije, legendarnom košarkaškom treneru Dušanu Dudi Ivkoviću dodeljeno je priznanje za životno delo, a predsedniku Vučiću za izuzetan doprinos i pomoć.
„Obeležićemo sto godina Radničkog, ali moramo obezbediti uslove da ovaj klub traje još sto godina“, rekao je Duda Ivković i izrazio zahvalnost predsedniku Vučiću kao pokrovitelju ove svečanosti.