Помоћ поплављенима

Помоћ поплављенима

16/01/2021 Off By BERB

Црвени крст Србије упутио је помоћ за  становништво погођено  поплавама на територијама општина Дољевац,  Житорађа, Медвеђа, Владичин Хан, Врање, Бујановац, Ниш, Бела Паланка и Пирот.

Помоћ је опредељена на основу обављене процене потреба и утврђених приоритета, а састоји се од хране, средстава за личну хигијену,  дезинфекционих средстава, сушилица за влажне зидове и сетова за чишћење  након поплаве, укупне тежине од 9.250 кг укупне вредности од  1,901,250 динара. Поред тога Црвени крст Србије је на поплављена подручја упутио и 51 сушилицу за влажне зидове укупне вредности од 25.000 еура.

Помоћ Црвеног крста Србије  је намењена за преко 200 најрањивијих породица које су пострадале од поплава у овим општинама.

 

Упућена помоћ Црвеног крста Србије састоји се од :

-205 породичних пакета хране, од којих сваки тежи 7,5 кг,

-205 породичних пакета средстава  за личну хигијену, од којих сваки тежи 8 кг,

-205 сетова за хигијенско чишћење кућа, од којих сваки тежи 20 кг,

-205 пари чизама,

-225 литара дезинфекционих средстава,

-51 сушилица за влажне зидове кућа.

 

Црвени крст Косова и Метохије је до сада је упутио помоћ у општине  које су погођене поплавама и то у: Липљан, Грачаницу, Косово Поље, Косовску Каменицу,  Вучитрн и Косовску Митровицу. Мобилно – технички тим Црвеног крста Косова и Метохије поделио је 18 сушилица за сушење зидова, доставио 4 муљне пумпе и 2 агрегата за струју  и наставио са поделом пакета хране и хигијене породицама које су пострадале од поплава. Црвени крст Косова и Метохије своје активности координирао је са Канцеларијом  за Косово и Метохију.

Црвени крст Србије ће наставити да доставља помоћ становништву које је пострадало од поплава у складу са потребама корисника и својим могућностима, а у координацији са локалним штабовима за ванредне ситуације у местима која су погођена поплавама.