Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru

Predsednik Vučić prisustvovao svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru

14/01/2021 Off By BERB

Izvor: Predsedništvo Srbije

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom puštanja u rad panoramske gondole na Zlatiboru, koja povezuje centar Zlatibora i najviši planinski vrh Tornik preko Ribničkog jezera, u dužini od devet kilometara. Gradnja gondole je počela 2016. godine, a investicija je vredna oko 13 miliona evra.

 

Predsednik Vučić je čestitao Zlatiboru i opštini Čajetina na velikom uspehu i poručio da Srbija tako i dalje treba da radi.
“Došao sam da podržim jedan važan projekat i da kažem koliko se, kao predsednik Republike Srbije, radujem svakom uspehu i svemu što donosi dobro našim građanima i našoj zemlji”, poručio je predsednik Vučić i čestitao  opštini Čajetina na velikom uspehu. On je najavio da će do kraja godine, do Svetog Nikole, biti završen deo puta do Požege, a da će se razmatrati i predlog izgradnje obilaznice oko Zlatibora.
„Nema sumnje da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zlatibora. Da vidimo kako i na koji način da približimo Zlatibor Beogradu i drugim urbanim centrima“, naveo je predsednik Vučić i najavio još novih investicija koje će olakšati život ljudima.
Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović rekao je da je gondola jedna od najvrednijih ulaganja u turizam. On je zahvalio predsedniku Vučiću što prisustvuje otvaranju gondole i istakao da je to početak dijaloga opozicije i vlasti i da se nada da će to biti u interesu države, Zlatibora i cele Srbije.
„Hvala svima koji su pomogli investiciju“, rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.