Od danas prijava za vakcinaciju i preko kol-centra na broj telefona 0800 222-334

Od danas prijava za vakcinaciju i preko kol-centra na broj telefona 0800 222-334

14/01/2021 Off By BERB

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije Mihailo Jovanović izjavio je danas da je sada više od 180.000 građana izrazilo interesovanje za vakcinaciju preko portala eUprave, a približno 2.000 njih se prijavilo telefonom preko kol-centra.

Jovanović je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da je prijavljivanje veoma jednostavno i da postoji jednostavan elektronski upitnik, a da građani ne moraju da budu registrovani na pomenutom portalu.

Za starije građane prijavljivanje mogu da obave i njihovi mlađi ukućani, i već sad imamo podatak da 10 odsto prijavljenih čine stariji od 75 godina, rekao je direktor Kancelarije.

Prema njegovim rečima, u prijavu se unose jedinstveni matični broj, ime i prezime, adresa elektronske pošte, mobilni i fiksni telefon i opština na kojoj žele da se vakcinišu.

Osim toga, građani treba još da obeleže da li imaju neke specifične bolesti, a nakon prijavljivanja dobijaju SMS ili imejl potvrdu da su izrazili interesovanje, objasnio je on.

Jovanović je uputio apel građanima da koriste portal eUprave za prijavljivanje jer je to brži i lakši način da se izrazi želja za vakcinisanjem protiv koronavirusa.

Prema njegovim rečima, od jutros, uz podršku „Telekoma Srbija“, radi i kol-centar za prijavljivanje telefonom na broju 0800 222-334 za one građane koji ne mogu to da obave elektronski.

Postupak je sličan, s tim da će sve neophodne podatke u prijavi unositi operateri, a usmeno saopštavanje potrebnih podataka, provera da li su ispravni i razgovor sa operaterom može da potraje i čini da ovaj način prijavljivanja bude sporiji, naveo je on.

Jovanović je ukazao na to da je telefon kol-centra dostupan do 8 do 20 časova svakog dana, a prijavljivanje preko portala je moguće 24 sata.

Bitno je da se građani izjasne koju vakcinu, koju je odobrila Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije, žele, i mi preporučujemo da se opredele za tu opciju, naglasio je on, objasnivši da će u logističkom smislu biti znatno lakše da se organizuje masovna vakcinacija građana na taj način.

Jovanović je ukazao na to da je skoro 50.000 prijavljenih građana izabralo opciju bilo koja vakcina, dodavši da, ako neko ima želju da se vakciniše nekom posebnom vakcinom, može i tu opciju da odabere.

 

 

Izvor: Vlada Srbije