Zatvaranje fabrika sprečeno adekvatnom reakcijom države

Zatvaranje fabrika sprečeno adekvatnom reakcijom države

13/01/2021 Off By BERB

Ministarka privrede u Vladi Republike Srbije Anđelka Atanasković ocenila je danas da je novi paket pomoći privredi i građanima značajan pokazatelj da država nastoji da maksimalno pomogne u okviru svojih mogućnosti sektorima koji su najteže pogođeni epidemijom koronavirusa.

Atanasković je u izjavi za agenciju Tanjug izrazila uverenje da će pomoć kompanijama koje zapošljavaju više od milion radnika sačuvati radna mesta, ali i obezbediti ekonomsku stabilnost za veliki broj građana.

Uspeli smo da obezbedimo vitalnost privrede, likvidnost kompanija, sprečavanje zatvaranja fabrika i poslovanje bez otpuštanja radnika, i to zahvaljujući adekvatnom reagovanju države i paketima podrške, rekla je ona.

Zajedničkim radom ćemo prevazići sve izazove koji su pred nama. Uz odgovorno postupanje, sigurna sam da ćemo uspeti da kraj pandemije koronavirusa dočekamo sa što manje posledica, rekla je ministarka.

Atanasković je ukazala i na to da se resor kojim rukovodi aktivno zalaže za unapređenje privrednog ambijenta u Srbiji, kao i da je u budžetu za podsticaj privredi ove godine izdvojeno 17,6 milijardi dinara.

 

Foto: Tanjug