Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 путем Портала еУправа

Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 путем Портала еУправа

11/01/2021 Off By BERB

Од данас грађани Србије попуњавањем једноставног упитника на Порталу www.euprava.gov.rs могу исказати интересовање за вакцинисање против Covida-19. То је први корак у организацији масовне вакцинације и добијања термина и места имунизације у складу са приоритетима које је прописао Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић“ Батут.

 

Да би користили ову услугу на Порталу еУправа грађани не морају да буду регистровани корисници. Након попуњавања упитника добија се СМС и и-мејл потврде. У сваком тренутку је могуће обрисати или изменити исказано интересовање.

 

Од четвртка креће и контакт центар путем којег ће грађани моћи такође да искaжу интересовање за вакцинисање против Covida-19.

 

Упитник се може попунити и за ближе чланове породице. Потребно је навести њихове податке и оставити контакт. Уколико члан породице, за којег попуњавате услугу, нема мобилни телефон или и-мејл, можете навести свој.

 

Како да попуните упитник?

 

  • Да бисте исказали интересовање и попунили упитник кликните на дугме ”Покрени услугу”.
  • Након тога потребно је да попуните формулар и наведете тражене податке.
  • Имејл и контакт телефон је неопходно да оставите, како бисмо могли после да Вас контактирамо и јавимо термин вакцинације.
  • Можете да одаберете било који тип вакцине за који је Агенција за лекове и медицинска средства (АЛИМС) потврдила безбедност, ефикасност и квалитет, или можете да одаберете жељеног произвођача вакцине (једног или више).
  • Након што успешно попуните упитник на имејл и путем СМС поруке добићете потврду са детаљима.
  • Након што искажете интересовање, путем имејла и СМС-а обавестићемо Вас о термину и месту вакцинације у зависности од приоритета имунизације који дефинише Институт за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“.