Povodom Dana RS, predsednica odlikovala bolnice, posthumno i zdravstvene radnike

Povodom Dana RS, predsednica odlikovala bolnice, posthumno i zdravstvene radnike

09/01/2021 Off By BERB

Izvor: N1

 

Zaslužne institucije i pojedince, povodom Dana Republike Srpske, odlikovala je njena predsednica Željka Cvijanović, na svečanosti koja je počela minutom čutanja za umrle tokom epidemije koronavirusa.

 

Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, devet bolnica i 55 domova zdravlja odlikovani su na predlog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, „za izuzetne zasluge i doprinos u organizovanju, sprovodjenju i pružanju medicinske pomoći, spasavanju ljudskih života, kao za i svaki drugi vid podrške i ulaganja herojskih napora u borbi protiv pandemije kovida-19“.

Posthumno su odlikovani primarijus doktor Dragan Vojvodić, koji je obavljao dužnost na Klinici za unutrašnje bolesti UKC, doktor medicine Marko Pekija iz Klinike intenzivne medicine za nehirurške grane UKC, Vladimirka Mirnić, laboratorijska tehničarka Zavoda za laboratorijsku dijagnostiku UKC, i Đoko Mihajlović koji je bio generalni sekretar Crvenog krsta RS.

Među odlikovanima su i Institut za javno zdravstvo RS, Fond zdravstvenog osiguranja RS i Republička uprava civilne zaštite RS.