Uručeni ključevi 36 novih stanova porodicama u Severnoj Mitrovici

Uručeni ključevi 36 novih stanova porodicama u Severnoj Mitrovici

06/01/2021 Off By BERB

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković uručio je danas u Severnoj Mitrovici ključeve od 36 stanova stanarima u tri stambene zgrade, izgrađene sredstvima Vlade Srbije i ove kancelarije.

Stanovi, prosečne površine 60 metara kvadratnih, namenjeni su za stambeno zbrinjavanje mladih bračnih parova, porodica interno raseljenih lica, kao i stambeno ugroženog stanovništva sa teritorije opštine Kosovska Mitrovica.

Nema lepšeg poklona za državu Srbiju nego videti osmehe na licima ljudi kojima smo uručili ključeve stanova upravo danas, na Badnji dan, rekao je Petković nakon obilaska novoizgrađenih stanova.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju uručila je ključeve od 36 stanova, od ukupno 96, koliko je sagradila u 2020. godini, naveo je on i podsetio na to da je izgrađeno osam zgrada u Severnoj Mitrovici, pet u Leposaviću, dve u Zvečanu i tri zgrade u Zubinom Potoku.

Petković je izrazio zadovoljstvo time što je u prošloj godini, koja je bila opterećena koronavirusom, Srbija uspela da završi ove zgrade kako bi se uselili mladi bračni parovi, uglavnom sa više dece.

Prema njegovim rečima, u izgradnju ovih zgrada uloženo je više od 330 miliona dinara, a 10. januara kreće i parterno uređenje i još neki detalji.

Upravo gradeći svaku kuću, zgradu, podižući svaki krov, grade se oni najbitniji i najčvršći temelji, a to su temelji ostanka i opstanka srpskog naroda na Kosmetu, poručio je direktor Kancelarije.

On je istovremeno preneo čestitke predsednika Republike Aleksandra Vučića i cele Vlade Srbije, uz poruku da će biti uz srpski narod na Kosovu kao i do sada, da će graditi, stvarati i boriti se za bolju budućnost.

Uručivanju ključeva novih stanova prisustvovali su i predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić, gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić, predsednik Srpske liste Goran Rakić i potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

 

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju