Vučić: Nikada neću dati prisluškivane razgovore u javnost

Vučić: Nikada neću dati prisluškivane razgovore u javnost

05/01/2021 Off By BERB

Izvor: N1, FoNet/Foto: Tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da poseduje deo svojih prisluškivanih razgovora, koje nikad neće dati u javnost, “zato što neće da ruši svoju državu”.

 

Vučić novinarima u Laćarku kod Sremske Mitrovice nije želeo da kaže ko stoji iza prisluškivanja, ali da „nisu svi zaslužili značke koje imaju i nisu se držali striktno zakona“, i da je na nadležnim organima, kojima je to prepustio, da utvrde kome je to bilo potrebno i zašto.

Imam milion stvari važnijih od tog šta sam ja razgovarao i članovi moje porodice, rekao je Vučić i dodao da ne želi time da se bavi, ali da se nada da će nadležni državni organi svoj posao uraditi u skladu sa zakonom.

On je, povodom objavljivanja fotografije jednog od lidera opozicije Dragana Đilasa sa osuđivanim kriminalcem Vladimirom Jovanovićem zvanim Japanac, a na pitanje novinara zašto neki mediji na to nisu reagovali, odgovorio da to govori „o najstrašnijem licemerju dela naše javnosti“.

Podsećajući na slučaj njegovog sina, koji je snimljen u kafiću dok gleda utakmicu sa osuđivanim vođom jedne od navijačkih grupa, Vučić je objasnio da je novinarima informaciju o tome da sede zajedno dao „neko iz službi bezbednosti“ i da je onda počela hajka.

 

Dvostruki aršini, zamena teza i licemerje

A kada se njihovi lideri slikaju sa ubicama, nasmejani, puni razumevanja jedni za druge, onda to neke ne zanima, naglasio je Vučić.

On je napomenuo i da je reč o dvostrukim aršinima, zameni teza i licemerju, kao što je bilo u slučaju navodna 24 stana Siniše Malog, a ispostavilo se da ima samo jedan, dok Đilas i njegov brat imaju njih 35, „stvarnih i realnih, a imaju i više“, onda to više nije interes javnosti.

Vučić je rekao i da se u njegovoj užoj i široj porodeici niko nije vakcinisao protiv koronavirusa, objašnjavajući da „kao da je predosetio, znao, na kakve su sve izmišljotine i laži spremni, a nije odgovorio na pitanje koju će vakcinu primiti, nego je samo rekao da će se vakcinisati, kao i svi građani.

On nije želeo ni da komentariše medijske najave o predsedničkim kandidatima opozicije, niti o tome ko će im iz Srpske napredne stranke biti protivkandidat, poručujući da to novinari mogu da ga pitaju „na sledeći Badnji dan“, ali da će naprednjaci svakako imati nekog ko će pokušati da se suprostavi „preletanju iz stranke u stranku“ i „vraćanju u prošlost, kad smo sve izgubili i prodali“.

Predstoji nam borba sa koronavirusom, pritisci zbog Kosova i Republike Srpske, ekonomski teška godina. Čeka nas teška, teška godina, mnogi izazovi su pred nama, rekao je Vučić.