Председник Вучић посетио Зајечар

Председник Вучић посетио Зајечар

29/12/2020 Off By BERB

Извор: Председништво Србије/Фото: Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас Зајечар, где је обишао завршне радове на реконструкцији Основне школе Хајдук Вељко и спортске хале, радове на изградњи Храма Вазнесења Господњег и присуствовао полагању камена темељца за изградњу Градског стадиона.

 

Председник Вучић поручио је Зајечарцима да ће изградња Градског стадиона бити велики подстицај за развој фудбала у том граду и велики подстрек за младе. Он је, током обиласка завршних радова на реконструкцији Основне школе Хајдук Вељко и спортске хале, рекао да је школа одлично урађена, лака за одржавање и енергетски ефикасна.

“На крају ће бити добар резултат за децу и она ће моћи да уживају”, нагласио је председник Вучић и навео да су радови вредни 245 милиона динара.

Председник Вучић потом је обишао радове на изградњи Храма Вазнесења Господњег, у које је од 2006. године до данас уложено 760 000 евра.

„Последњих година се трудимо да улажемо у Зајечар. Осим подизања пензија и плата, гледамо да радимо на инфраструктури читавог источног дела земље“, истакао је председник Вучић и додао да ће бити уложено 5 милиона евра само у градске саобраћајнице, као и да следи улагање у здравствене центре, док ће око 5 милиона евра бити уложено у геронтолошке центре. Он је навео да је компанија Aptiv дошла и у Зајечар и да ће до 2022. године да запосли 2.500 људи.

„Од те фабрике остаће много више новца за Зајечар и људи ће моћи да планирају будућност овде, а не да гледају како да оду из овог прелепог краја. Биће нових радних места, остаће новац за град и нове инфраструктурне радове. Верујем да ћемо улагањем у стадион све да подигнемо на виши ниво. Сачекајте да видите како ће то да изгледа. Улагаћемо у све што можемо. Имамо огромне планове и за Неготин. Желимо да запослимо велики број људи. Србија ће моћи све више да улаже и да помаже“, поручио је председник Вучић и нагласио да је циљ сигурна будућност за нашу децу.