Сарадња са аеродромом „Никола Тесла“ у привлачењу туриста у постпандемијском периоду

Сарадња са аеродромом „Никола Тесла“ у привлачењу туриста у постпандемијском периоду

17/12/2020 Off By BERB

Министарка трговине, туризма и телекомуникација, Татјана Матић и регионални директор компаније „Vinci Airports“, концесионара аеродрома „Никола Тесла“, Емануел Менанто, разговарали су на данашњем састанку о заједничким кампањама за привлачење туриста у Србију након пандемијске кризе.

„Влада Републике Србије предузима све потребне мере у односу на забрињавајућу епидемиолошку ситуацију и очекујемо да ће ускоро доћи до стабилизације. С обзиром на то да је пандемија у великој мери погодила и авио-индустрију, ресорно министарство ће пружити подршку опоравку београдског аеродрома посебно имајући у виду значај који има за српски туризам“, рекла је министарка Матић.

Она је напоменула и да ће Србији приоритет бити привлачење туриста из региона и Европе, као и да би дугорочно требало узети у обзир велику заинтересованост кинеских туриста за долазак у Србију.

Менанто је истакао да „Vinci Airports“ развијају, финансирају и омогућавају рад 45 аеродрома у 12 земаља и да представљају једну од највећих авио-група на свету.

„Имамо доста посетилаца који долазе у Србију, туриста, али и оних који долазе из пословних разлога и сматрам да је Србија туристичка дестинација будућности за коју желимо да помогнемо да развије и прошири своје тржиште и увођењем нових дестинација“, изјавио је Менанто, уз предвиђање да до 2023. године може бити завршено реновирање и проширење аеродрома у Београду које ће привући нове туристе.

Састанку су присуствовали и генерални директор компаније Belgrade Airport Франсоа Беризо и извршна директорка Сенка Јеленковић.