Novinarka N1 Jelena Zorić dobitnica nagrade “Aleksandar Tijanić”

Novinarka N1 Jelena Zorić dobitnica nagrade “Aleksandar Tijanić”

13/12/2020 Off By BERB

Izvor: N1/Beta

 

Novinarka televizije N1 Jelena Zorić dobitnica je nagrade “Aleksandar Tijanić”, koju Udruženje novinara Srbije (UNS) dodeljuje za borbenost u novinarskom izražavanju i za originalan novinarski potez.

Kako je obrazložio UNS, reporterskim javljanjem sa julskih protesta ispred Skupštine Srbije, reporterka TV N1 napravila je veliki iskorak u izveštavanju sa lica mesta o burnim uličnim događajima, čiji je tok nemoguće predvideti u politički duboko polarizovanom društvu.

Žiri za nagradu “Aleksandar Tijanić” odlučio je većinom glasova da je Jelena Zorić u novim okolnostima potvrdila reči Aleksandra Tijanića da “bez integriteta nema ličnosti. Bez ličnosti nema građanske hrabrosti i odgovornosti. Bez građanske hrabrosti i odgovornosti, nema demokratije”, naveo je UNS.

“Jelena Zorić je pokazala je kako se to radi bez predrasuda i bez favorizovanja učesnika, ma ko bili i ma kojim političkim opcijama pripadali”, navodi se u saopštenju.

Prethodni dobitnici nagrade koja nosi ime Aleksandra Tijanića su Jelena Popadić, Gorislav Papić, Ljubica Gojgić, Veljko Lalić i Živojin Rakočević.

Podsećamo, Jelena Zorić je ove godine već osvojila povelju Srpskog filantropskog foruma za izuzetno profesionalno izveštavanje, kao i nagradu “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost, sa kolegom snimateljem N1 Aleksandrom Cvrkotićem.