SLOVENAČKI PASOŠ NAJVREDNIJI U REGIONI, NAJLOŠIJI – KOSOVSKI

SLOVENAČKI PASOŠ NAJVREDNIJI U REGIONI, NAJLOŠIJI – KOSOVSKI

19/04/2015 Off By
pasošSA PASOŠEM SLOVENIJE BEZ VIZA JE MOGUĆE PUTOVATI U 135 DRŽAVA SVETA, HRVATSKE 124, SRBIJE 101, CRNE GORE 98, BOSNE I HERCEGOVINE 94, ALBANIJE 91, A KOSOVA SVEGA 41 DRŽAVU SVETA

Agencije

NAJVREDNIJI pasoš u regionu imaju državljani Slovenije koji mogu putovati bez viza u ukupno 135 država, dok je pasoš Kosova sa kojim se bez vize može u svega 41 državu svijeta najlošije rangiran, pokazuju analize, prenosi Anadolija.
Pasoš Slovenije rangiran je kao 12. u svetu zajedno sa istim dokumentom Islanda čiji državljani, također, bez vize mogu u 135 država.
Pasoš Hrvatske rangiran je kao 19. sa kojim se bez vize može u 124 države, a to mesto deli sa Čileom.
Analiza pokazuje da državljani Srbije mogu bez vize u 104 države što taj dokument svrstava na 31. mesto, dok je za dve pozicije lošije, na 33. mestu pasoš Makedonije čiji državljani bez vize mogu u 101 državu sveta.
Sa putovanjem bez viza u 98 država sveta na 35. mestu je rangiran pasoš Crne Gore, a to mesto deli sa Gvatemalom i Ruskom Federacijom.
Na 38. mestu rangiran je pasoš Bosne i Hercegovine sa kojim se može bez vize u 98 država sveta, a na 40. poziciji se nalazi pasoš Albanije čiji državljani bez vize mogu u 91 državu.
Kosovo, koje je rangirano na 76. od ukupno 80 mesta po vrednosti pasoša tu poziciju deli sa Jemenom, Centralnoafričkom Republikom i Demokratskom Republikom Kongo čiji državljani, također, ne trebaju vizu za putovanje u 41 državu svijeta.
Na 1. mestu najbolje rangiranih pasoša nalaze se oni Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije čiji državljani ne trebaju vizu za putovanje u čak 147 država, kao i pasoši čiji su nosioci državljani Francuske, Južne Koreje i Nemačke koji su drugoplasirani sa mogućnosti bezviznog putovanja u 145 zemalja.
Interesantno je da se pasoš Republike Turske nalazi na 29. mestu po rangiranju sa St. Kitsom i Nevisom čiji državljani bez viza mogu u 108 država svijeta.
Najlošije rangirani na 79. mjestu su pasoši Iraka, Džibutija, Afganistana, Nepala i Etiopije čiji državljani bez vize mogu u svega 38 država sveta, dok su na posljednjem mestu kao 80. rangirani pasoši Palestine, Sao Tome i Prinipe, Južnog Sudana i Mijanmara čiji državljani mogu bez viza u svega 28 država svijeta.<


REGION

endiIZGLASAJTE SPECIJALNI SUD ILI NEĆETE IMATI PODRŠKU AMERIKE

AMERIČKA AMBASADORKA JE IZRAZILA UVERENJE DA ĆE SE SRPSKI POSLANICI VRATITI SLEDEĆE SEDMICE U INSTITUCIJE, POSEBNO NAKON SASTANKA

isi«BALKANSKA VEZA» PROTIV ISLAMSKIH ĆELIJA U BIH

HAMDO FOJNICA, ČIJI JE SIN EMRAH POGINUO U IRAKU, O SVEMU OVOME KAŽE: “NISAM SREĆAN ŠTO SAM IZGUBIO

zoran-zaevMAKEDONIJA: ZAEV OBJAVIO JOŠ JEDAN NIZ TAJNIH SNIMAKA RAZGOVORA VLADAJUĆE PARTIJE

Lider Socijaldemokratske unije Zoran Zaev je od početka ove godine do danas u 12 navrata objavljivao tajne snimke