Антић на Коридору 10

Антић на Коридору 10

06/12/2020 Off By BERB

Директор Коридора Србије Александар Антић обишао је додатне радове који се изводе на Јужном и Источном краку Коридора 10.

Деонице аутопута Е75 од Ниша до македонске границе и аутопута Е80, које се протежу до границе са Бугарском, током 2019. године комплетно су отворене за саобраћај.

 

”На Источном краку Коридора 10, ка граници са Бугарском, изводе се завршни радови на изградњи петље Сопот, код Пирота. Изградњом ове петље добићемо додатни подстицај за привредни развој читаве Источне Србије, и бољу повезаност локалних средина‘’, истакао је директор Антић.

 

Такође, на подручју општина Нишка Бања, Бела Паланка, Пирот и Димитровград рехабилитује се око 70 км постојећих државних путева чиме се унапређује постојећа путна мрежа која повезује аутопут, локалне и регионалне центре, што ствара услове за бржи економски развој овог краја.

Овом приликом директор Коридора Србије са својим сарадницима обишао је и радове на трајној стабилизацији косине C26 на секцији Банцарево-Црвена Река, чиме се решава проблем најмасивнијег клизишта на Коридору 10.

 

На оба крака Коридора 10 завршавају се радови на трајној стабилизацији косина, а стручни тим обавља свакодневна мерења и сталан мониторинг стабилности свих косина, односно изграђених потпорних конструкција.

 

“Јужни крак Коридора 10, који смо обишли, важан је јер повезује север и југ земље, а деоница кроз Грделичку клисуру је најтежи градитељски подухват до сада изведен у Србији. По највишим стандардима изграђена су два тунела, мостови, две петље, у току су радови на трајној стабилизацији косина 2,3 и 4,  а њихов завршетак је један од приоритета “Коридора Србије“, изјавио је Антић.

 

Директор Антић је приликом обиласка Коридора 10 подсетио на снажну подршку коју су током реализације овог приоритетног државног пројекта пружали председник Александар Вучић, Влада Републике Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.