Nastavak afirmisanja volonterizma među mladima

Nastavak afirmisanja volonterizma među mladima

05/12/2020 Off By BERB

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić učestvovao je na konferenciji O volontiranju u Srbiji 2020. godine – nova realnost, adaptacija i inovacija” koju su, povodom Međunarodnog dana volontera, organizovali Mladi istraživači Srbije.

Udovičić je istakao značaj volonterizma na globalnom nivou i neprocenjiv doprinos koji svaki volonterski sat ima, posebno u periodu kada se svet bori sa pandemijom i solidarnost i humanost svih nas su na testu.

Volontiranje je, kako je podvukao, način građenja društva u kome se razumemo i prepoznajemo, u kome smo solidarni, u kome smo tim koji pobeđuje uvek, svuda i u svemu.

Neizmerno sam zahvalan hiljadama mladih koji su pokazali svoju solidarnost i volonterski duh i tu su da na mnogo načina i kroz mnogo akcija, u ovim danima izazova, širom cele Srbije, pomognu u borbi protiv pandemije, istakao je ministar.

On je naglasio da će Ministarstvo omladine i sporta nastaviti da afirmiše volontiranje među mladima u našoj zemlji kroz Program „Mladi su zakon, u okviru koga već čitavu deceniju više od 1.000 mladih godišnje učestvuje u volonterskim programima.

Pored Udovičića, na konferenciji su učestvovale i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, direktorka Unicefa u Srbiji Dejana Kostadinova i izvršna direktorka Mladih istraživača Srbije Tanja Petrović.