Za zdravstvenu infrastrukturu milijardu evra

Za zdravstvenu infrastrukturu milijardu evra

05/12/2020 Off By BERB

Izvor: Vlada Srbije

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbija samo u zdravstvenu infrastrukturu trenutno ulaže milijardu evra.

Brnabić je u izjavi za Televiziju Hepi istakla da je nova kovid bolnica u Batajnici, koja je juče primila prve pacijente, bukvalno spasila živote ljudi, i dodala da su tokom pandemije jedino još u Kini i Rusiji izgrađene nove bolnice za prijem pacijenata pozitivnih na koronavirus.

Predsednica Vlade je ocenila da to što su za četiri meseca izgrađene dve nove bolnice predstavlja veliki ponos, ali i uspeh čitave Srbije i pokazatelj koliko naša zemlja može da uradi.

Neverovatno je da ćemo iz borbe protiv koronavirusa izaći jači nego pre nje. U ekonomskom smislu, naša privreda će 2020. godinu završiti sa najboljim rezultatima u čitavoj Evropi, navela je ona, podsetivši na to da su pre 2012. godine sve države Zapadnog Balkana imale veće i plate i penzije od nas.

Prema njenim rečima, Srbija će iz aktuelne zdravstvene krize izaći sa velikim brojem novih laboratorija sa najmodernijom opremom.

Premijerka je rekla i da će država učiniti sve da što pre nabavi vakcine, koje će biti besplatne, naglasivši da vakcinacija protiv koronavirusa neće biti obavezna, ali da će se apelovati na građane da to učine.