Uručena odlikovanja najzaslužnijim u borbi protiv virusa Kovid-19

Uručena odlikovanja najzaslužnijim u borbi protiv virusa Kovid-19

01/12/2020 Off By BERB

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za izuzetne zasluge i doprinos u sprovođenju aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti Kovid-19, odlikovanim na dan državnog praznika Dana primirja u Prvom svetskom ratu.

Uručenju odlikovanja prisustvovali su potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Odlikovani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije istakli su se na sprovođenju mera za sprečavanje širenja zarazne bolesti Kovid-19 i u pružanju pomoći civilnom stanovništvu.

Predsednik Republike uručio je danas i Orden belog orla sa mačevima drugog stepena potpukovniku u penziji Dragutinu Dimčevskom za ispoljeno lično herojstvo i vešto komandovanje 53. graničnim bataljonom Vojske Jugoslavije tokom 1998. i 1999. godine,  a povodom 21. godišnjice bitke na Košarama.

Predsednik Vučić, obraćajući se okupljenima, istakao je da je reč o vrednim i važnim odlikovanjima, ali ne u materijalnom, već u „ljudskom smislu“ i u smislu onoga koliko su svojim radom i svojim delom zadužili svoju otadžbinu Srbiju.