Momirović vanredno obišao radove na obilaznici oko Beograda

Momirović vanredno obišao radove na obilaznici oko Beograda

29/11/2020 Off By BERB

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović vanredno je danas obišao radove na obilaznici oko Beograda, kod tunela Straževica, kako bi se uverio da li se radovi, kao što je ranije dogovoreno, odvijaju i vikendom.

Momirović je nakon sastanka s predstavnicima izvođača, kompanija “Pauer Čajna” i “Azvirt”, rekao da su mu glavni izvođači i podizvođači radova obećali da će radovi na obilaznici biti završeni i ranije nego što je planirano.

Zaključili smo da će radovi na ovoj deonici, od Ostružnice do Ibarske magistrale, uključujući i petlju Petlovo brdo, biti završeni do aprila sledeće godine, naveo je Momirović.

On je istakao da je izgradnja beogradske obilaznice tema o kojoj se decenijama govori i dodao da će celokupni radovi na obilaznici biti završeni u narednih godinu i po do dve.

Prema njegovim rečima, da bi se radovi odvijali bez zastoja potrebno je da svi da sarađuju – Ministarstvo, Grad Beograd, civilni sektor i izvođači.

Ovo je ozbiljan projekat sa tri velika tunela, bilo je puno pravnih problema koji su kočili radove, zbog toga svi moramo sada da damo svoj maksimum kako za dve godine obilaznica oko Beograda više nikada ne bi bila tema već realnost, rekao je on.

Ministar je podsetio da trenutno sav teretni saobraćaj prolazi dobrim delom kroz Beograd, te će uloga obilaznice biti da rastereti centar prestonice, ali će imati i ekološki značaj, jer će smanjiti izduvne gasove u samom gradu.

 

Foto: Tanjug