Modernizacija Aerodroma „Nikola Tesla“ bez većih zastoja

Modernizacija Aerodroma „Nikola Tesla“ bez većih zastoja

26/11/2020 Off By BERB

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je danas radove na modernizaciji i izgradnji Aerodroma Nikola Teslau Beogradu.

Momirović je tom prilikom izrazio uverenje da će francuski koncesionar Vansi svojim ulaganjima učiniti beogradski aerodrom centralnim vazdušnim čvorom Jugoistočne Evrope.

On je podsetio na to da je kompanija „Vansi najavila da će u modernizaciju te vazdušne luke uložiti 732 miliona evra, a da će svi planirani radovi biti završeni u naredne tri godine.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije i francuska kompanija dele istu viziju, a to je da beogradski aerodrom može da opsluži 15 miliona putnika godišnje.

Ministar je rekao da će i problemi koje je izazvala pandemija koronavirusa ostati iza nas i da će se nastaviti razvoj vazdušnog saobraćaja.

Momirović je ukazao na to da će država pružiti maksimalnu pomoć razvoju avijacije i aerodroma u narednom periodu, kao i da će koncesionaru Vansiju biti podrška.

On je uputio apel rukovodstvu aerodroma da se i u narednom periodu, kao i do sada, pridržava epidemijskih mera kako bi se sačuvali životi i zdravlje putnika i zaposlenih.

Generalni direktor Aerodroma „Nikola Tesla“ Fransoa Berizo naveo je da su radovi na modernizaciji i izgradnji aerodroma započeli ove godine i da se odvijaju bez većih zastoja uprkos krizi izazvanoj aktuelnom pandemijom.

On je istakao da ulaganja pokrivaju sve glavne aspekte koji će proširiti kapacitet aerodroma, a pod tim se podrazumeva proširenje terminala, izgradnja piste, parking mesta za vazduhoplove i automobile, kao i postrojenja koja čuvaju životnu sredinu.

Berizo je predočio da je deo radova već završen, kao što je parking za automobile, a da su u toku radovi na proširenju terminala, koji su i najznačajniji jer će doneti dodatne kapacitete aerodromu.

On je naglasio da je ova zdravstvena kriza uticala na poslovanje svih aerodroma u svetu, pa tako i na beogradskog jer je izgubio veliki deo svojih aktivnosti.

Svakog dana nastojimo da umanjimo posledice krize, ali i uprkos tim izazovima, ni u jednom momentu nismo obustavili radove. Bićemo ovde kao koncesionar 25 godina i čast nam je što smo partneri Vlade Srbije, naglasio je direktor.

 

Foto: Tanjug