Министарство правде поздравља брзу реакцију Апелационог јавног тужилаштва

Министарство правде поздравља брзу реакцију Апелационог јавног тужилаштва

26/11/2020 Off By BERB

Министарство правде Владе Републике Србије саопштило је, поводом информација из медија о поступању Трећег јавног тужилаштва, да је Апелационо јавно тужилаштво у сaопштењу објављеном на сајту навело да је започело поступак хитног надзора рада наведеног јавног тужилаштва ради утврђивања свих околности у вези позивања директора школа на разговор због предузимања заштитних мера у току епидемије, као и основаности тих поступака у складу са законом.

Такође, у навденом саопштењу Апелационо јавно тужилаштво наводи да је наложило да се свако даље поступање обустави у овом предмету, а посебно да се директори одређеног броја школа у Београду не позивају на разговор у надлежне полицијске станице као и да се у случају утврђивања пропуста и нестручног рада поступајућег заменика јавног тужиоца предузму даље мере и радње.

Имајући у виду узнемиреност јавности Министарство правде поздравља брзу реакцију Апелационог јавног тужилаштва u Београду, везанo за овај предмет.

Апелационо јавно тужилаштво у Београду у саопштењу је позвало све грађане да се придржавају свих прописаних епидемиолошких мера ради спречавања ширења коронавируса, а том апелу придружује се и Министарство правде, наводи се у саопштењу.