NOVI PAZAR: TRIBINA “SRBIJA U EVROPSKOJ UNIJI – UPOZNAJMO EVROPSKU UNIJU”

NOVI PAZAR: TRIBINA “SRBIJA U EVROPSKOJ UNIJI – UPOZNAJMO EVROPSKU UNIJU”

17/04/2015 Off By
NOVI-PAZAR-DOBRA-FOTKA-2UZ PODRŠKU EU INFO CENTRA, U NOVOPAZARSKOJ BIBLIOTECI JE U MARTU OTVOREN DEO POSVEĆEN KOJI SADRŽI PUBLIKACIJE O EVROPSKOJ UNIJI. SARADNJA PREDVIĐA DA U NAREDNIH GODINU DANA UBIBLIOTECI BUDE ODRŽANO NEKOLIKO TRIBINA NA KOJIMA ĆE SE GRAĐANIMA PREDSTAVITI POLITIKE EU I ASPEKTI EVROPSKOH INTEGRACIJA

baner_euic184x80_sr

EU INFO CENTAR i gradska biblioteka “Dositej Obradović” iz Novog Pazara organizovai su 16. aprila tribinu “Srbija u Evropskoj uniji – upoznajmo Evropsku uniju” na kojoj je građanima predstavljen projekat podrške Delegacije EU i EU info centra toj biblioteci, kao i istorijat EU i misija Unije i publikacije koje su o tome izložene u biblioteci.
Uz podršku EU info centra, u novopazarskoj biblioteci je u martu otvoren deo posvećen koji sadrži publikacije o Evropskoj uniji. Saradnja predviđa da u narednih godinu dana uBiblioteci bude održano nekoliko tribina na kojima će se građanima predstaviti politike EU i aspekti evropskoh integracija.
Na tribini “Srbija u Evropskoj uniji – upoznajmo Evropsku uniju”, prvoj u tom nizu, predstavnica za javno informisanje EU info centra Marina Rakić rekla je da su publikacije u biblioteci namenjene kako odraslima tako i mlađoj populaciji.
“To su publikacije o politikama i istorijatu EU prilagođene svim uzrastima i cilj ove tribine je da se bliže objasni podrška Informacionog centra biblioteci i načini pomoću kojih želimo da građanima približimo EU. Srbija je na putu evrointegracija i građani treba da znaju šta je to EU”, rekla je Rakićeva.
Direktor Biblioteke “Dositej Obradović” Elijas Rebronja ocenio je da je održavanje tribine važan događaj ne samo za tu ustanovu već i za grad. “Cilj nam je da sve ono što je Evropska unija približimo građanima Novog Pazara. U narednih godinu dana realizovaćemo šest tribina koje će biti posvećene vrednostima EU i svega onoga što nas čeka na tom putu”, dodao je Rebronja.
Član Tima Evropa Srbija, Teo Taraniš, govorio je o istorijatu EU kao i o procesu pridruživanja Srbije Uniji. Pitanja učesnika najviše su se odnosila na mogućnost dobijanja dodatnih informacija o studiranju u zemljama EU kao i podrške omladinskim udruženjima u njihovim aktivnostima.<