Хапшење осумњичених за убиство у Белвилу

Хапшење осумњичених за убиство у Белвилу

23/11/2020 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду након интензивног рада лишили су слободе И.Н. (1981) рођеног у Никшићу, Р. Црна Гора, са пријављеним  пребивалиштем у Београду, као и Б.К. (1983) рођеног у Београду, са пријављеним пребивалиштем у Београду, док се за још једним лицем интензивно трага. Ухапшена лица се сумњиче да су као саизвршиоци учестовали у извршењу  кривичног дела тешко убиство које се догодило дана 12.11.2020. године у насељу „Белвил“, када је убијен Бојан Мирковић (1986).

Прикупљеним материјалним доказима је утврђена улога сваког од ухапшених лица. Њима је одређена мера полицијског задржавања у трајању од 48 часова након чега ће бити уз кривичну пријаву предати Вишем јавном тужилаштву у Београду на даљу надлежност и поступање.  Припадници Министарства унутрашњих послова настављају даљи рад на расветљавању свих околности наведеног случаја.

„У насељу Белвил 12. новембра убијен је Бојан Мирковић. Ово мафијашко убиство узнемирило је све грађане наше престонице. Припадници Министарства унутрашњих послова, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, данас су се веома приближили коначном расветљавању и овог убиства.

Александар Вучић је објавио рат мафији. Министарство унутрашњих послова и сви његови припадници га озбиљно и упорно воде. Хоћу да се захвалим свим припадницима Министарства унутрашњих послова на овако успешном раду“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.