Uspešno izvedena antiteroristička taktičko-pokazna vežba „Obruč 2020“

Uspešno izvedena antiteroristička taktičko-pokazna vežba „Obruč 2020“

19/11/2020 Off By BERB

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je večeras, zajedno sa predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem, antiterorističkoj taktičko-pokaznoj vežbi „Obruč 2020“.

Vežba je prikazala rešavanje krizne situacije u noćnim uslovima, a njen cilj je da pokaže spremnost pripadnika MUP-a da pruže efikasan odgovor u svakoj situaciji u noćnom režimu i otežanim uslovima.

Takođe, cilj vežbe je i da se pokaže obučenost da hitnom intervencijom bez odlaganja, uz korišćenje opreme visokog nivoa balističke zaštite i savremenih tehničkih uređaja.

Pukovnik policije Vladan Mirković predao je raport predsedniku Republike, nakon čega je vežba počela ispred Palate Srbija.

Na vežbi je učestvovalo više od 250 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92 i Policijske uprave za grad Beograd, koji su prikazali veštine i sposobnosti u savladavanju terorista i oslobađanju talaca, a angažovano je bilo i 28 vozila različite namene i pet helikoptera.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministarka pravde Maja Popović, državni tužilac Zagorka Dolovac, direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić.

 

Foto: Fonet