Gojković posetila prvu koncertnu dvoranu u Novom Sadu

Gojković posetila prvu koncertnu dvoranu u Novom Sadu

13/11/2020 Off By BERB

Izvor: Vlada Srbije/Foto: Tanjug

 

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas prvu koncertnu dvoranu u Novom Sadu, budućoj evropskoj prestonici kulture.

Gojković je u Gradskoj kući, nakon obilaska dvorane, rekla da joj je zadovoljstvo što mandat ministra kulture i informisanja započinje posetom Novom Sadu, evropskoj prestonici kulture 2021. godine, projektu od nacionalnog značaja.

Ona je ocenila da je privilegija to što je Novi Sad jedan od prvih gradova iz zemlje koja nije članica EU, a postaće evropska prestonica kulture, i najavila da će  u sledećoj godini biti urađeno mnogo kako bismo dobili još više kulturnih stanica i programa različitosti.

Ona je navela da će sledeća godina biti posvećena radu na podgrađu Petrovaradinske tvrđave, važnom delu grada koji je nepravedno zapostavljen, kao i da su  budžetom za narednu godinu predviđena sredstva za njegovu rekonstrukciju.

Impresionirana sam onim što sam videla. Drago mi je da je napravljena sinergija talentovanih ljudi, gradonačelnika i nas na republičkom nivou. Učinićemo sve da Novi Sad bude ne samo evropska prestonica kulture, već i da prevaziđemo sve do sada kandidovane gradove ne samo u regionu, već i u Evropi, poručila je Gojković.

Ministarka kulture i informisanja, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i direktor Fondacije „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ Nemanja Milenković su, nakon obilaska prve koncertne dvorane u istoriji Novog Sada, predstavili rezultate u okviru projekta Evropska prestonica kulture, u situaciji kada se zbog pandemije pomera manifestacija za 2022. godinu.