Михајловићева са ЕПС и “ЕПС Дистрибуција”

Михајловићева са ЕПС и “ЕПС Дистрибуција”

10/11/2020 Off By BERB

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, одржала је данас састанак са генералним директором „Електропривреде Србије“ Милорадом Грчићем, директором ОДС „ЕПС Дистрибуција“ Бојаном Атлагићем и и њиховим тимовима и са њима разговарала о сарадњи Министарства са овим јавним предузећима.

„Желим да вам поручим да је ово министарство отворено и ту за вас и са вама. Планирамо да све што се ради учинимо најбољим могућим, ту смо да будемо подршка, не опструкција, и очекујем исто и са ваше стране. Једно сте од најважнијих предузећа у земљи, али може и мора да се ради боље”, рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе рекла је и да ће Министарство покренути измену неколико важних закона, пре свега Закона о енергетици, Закона о ефикасном коришћењу енергије и Закона о рударству, као и израду новог закона о обновљивим изворима енергије.

Милорад Грчић упознао је министарку са пословањем ЕПС-а, као и с пројектима који се тренутно реализују, пре свега изградњом постројења ТЕ „Kостолац“, модернизацијом система ТЕНТ А и пројектом адаптације бродске преводнице у саставу ХЕ “Ђердап 2”.

Бојан Атлагић говорио је о стању и одржавању мрежа и о мрежаринама, постојећим улагањима и плановима за наредни период. Било је речи и о квалитету електричне енергије и начинима да се испорука побољша, те да се изградњом и одржавањем мреже, новим трафо-станицама и далеководима унапређује квалитет електричне енергије.