Селаковић: „Мини-Шенген” окидач за многе добре ствари у региону

Селаковић: „Мини-Шенген” окидач за многе добре ствари у региону

06/11/2020 Off By BERB

Министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић састао се данас у Анталији са генералном секретарком Регионалног савета за сарадњу (РСС) Мајлиндом Брегу и поручио да је иницијатива „мини-Шенген” окидач за многе добре ствари у региону.

Селаковић је истакао да „вашингтонски споразум” и учешће Приштине у иницијативи „мини-Шенген“ охрабрују, и изразио наду да ће придруживање Подгорице и Сарајева заокружити тај процес.

Министар Селаковић је саговорници захвалио на посвећености у припреми нацрта „Акционог плана за Заједничко регионално тржиште 2021-2024“, који је обухватио и циљеве иницијативе ,,мини-Шенген“, покренуту од стране председника Србије Александра Вучића, премијера Албаније Едија Раме и премијера Северне Македоније Зорана Заева.

Министар спољних послова Србије је рекао да је важно да сви у региону покушају да нађу сличности и да у економском повезивању и заједничким  пројектима препознају своју шансу.

„Смисао и основни мотив за унапређење међусобне сарадње и ближе повезивање у нашем региону јесте укупан развој и модернизација наших друштава, односно добробит свих наших грађана”, рекао је Селаковић.