Вулин са припадницима српске полиције у копненој зони безбедности

Вулин са припадницима српске полиције у копненој зони безбедности

30/10/2020 Off By BERB

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин поручио је данас да угрожавање безбедности припадника српске полиције у копненој зони безбедности није прихватљиво и да ће Министарство унутрашњих послова учинити све да упозори међународне факторе, на првом месту КФОР, да је њихова одговорност било какав улаз из дубине територије са простора Косова и Метохије.

Вулин, који је у месту Штава код Куршумлије обишао полицијске службенике на које су синоћ из правца Косова и Метохије из аутоматског оружја пуцали непознати нападачи, нагласио је да свакодневне крађе шуме и насртаји на имовину становништва у копненој зони безбедности забрињавају свакога у Србији, а посебно Министарство унутрашњих послова.

„Министарство унутрашњих послова ће учинити све да упозори међународне факторе, на првом месту КФОР, да је њихова одговорност било какав улаз из дубине територије са простора Косова и Метохије. Њихова пасивност угрожава безбедност наших припадника, а то је нешто што је апсолутно недопустиво“, истакао је министар Вулин.