Primopredaja dužnosti

Primopredaja dužnosti

29/10/2020 Off By BERB

Одлазећи министар заштите животне средине Горан Триван обавио је примопредају дужности са новом ресорном министарком Иреном Вујовић.

Горан Триван је министарки Вујовић предао извештаје о завршеним, започетим и планираним пројектима, као и о постављеним циљевима и будућим обавезама.

“Примопредаја је чин од изузетног значаја, јер је то начин да се осигура континуитет у раду Министарства“  истакао је Триван.

Он је додао да је важно новом министру представити  потпуну и јасну слику о томе шта је урађено, шта је у току и шта је припремљено за даљи рад.

„Министарство животне средине је формирано пре само три године као засебан ресор и уложило је значајне напоре у подизању свести о важности животне средине, али и за достизање европских и светских стандарда којима смо све ближе. Ресор предајем министарки Вујовић која припада генерацији младих, али искусних политичара спремних да одговоре изазовима. Верујем да ће једнако успешно водити и одговорно и предано обављати нову функцију“ казао је Триван.

Министарка Ирена Вујовић захвалила је свом претходнику на срдачној добродошлици и истакла да је спремна да се суочи са изазовима који је очекују на новој дужности, те да ће се трудити да радом и резултатима оправда поверење које јој је указано.

„Посао у ресору заштите животне средине обављаћу часно, одговорно и посвећено, као што сам обављала и дужности које су ми до сада биле поверене. Очекује нас велики посао, морамо да радимо више него икад, како бисмо остварили циљеве које је поставила председница Владе Ана Брнабић. Верујем да ћемо успети у томе и да ће грађани врло брзо моћи да виде резултате нашег рада – поручила је Вујовић.