Наставља се рушење нелегално изграђеног објекта на Панчићевом врху

Наставља се рушење нелегално изграђеног објекта на Панчићевом врху

28/10/2020 Off By BERB

Републичка грађевинска инспекција обавештена је данас да је инвеститорка бесправно изграђеног објекта на Панчићевом врху, Снежанa Митковић, наставила радове на уклањању овог објекта.

Објекат још није срушен у потпуности, уклоњени су кров, инсталације, опрема, столарија са првог спрата, а радови су данас настављени након што је претходно у августу инвеститорка обавестила инспекцију да због здравствене ситуације са COVID-19 и кућне самоизолације нису били у ситуацији да наставе извршење решења републичког грађевинског инспектора.

За бесправно изграђени објекат на Панчићевом врху инвеститорке Снежане Митковић републичка грађевинска инспекција овог министарства спровела је комплетан управни поступак и донела решења о рушењу. С обзиром на то да трошкови уклањања објекта на крају увек падају на извршеника, не чуди што је извршеник одлучио да сам о свом трошку изврши решење инспектора.

У случају да извршеник сам не изведе радове на уклањању, како је наложено решењем републичког грађевинског инспектора, надлежна инспекција Mинистарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре спровешће извршење принудним путем, ангажовањем привредног друштва, односно другог правног лица, а трошкови рушења биће наплаћени од извршеника. Овај објекат иначе је уврштен у Програм уклањања објеката, а трошкови уклањања објеката извршеника су процењени на 26,3 милиона динара (без ПДВ-а).

За бесправну градњу, наставак бесправне градње, фалсификовање – лажне пријаве за легализацију објекта, против инвеститорке Снежане Митковић инспекција Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре поднелa је више кривичних пријава, као и кривичне пријаве против НН лица из ОУ Брус, председника општине, са оптужбом да је наредио НН лицу да изврши фалсификовање службене исправе, као и против директора ЈП „Скијалишта“ зато што је  дозволио прикључење објекта који је изграђен без грађевинске дозволе на електроенергетску мрежу и техничку воду ЈП „Скијалишта Србије“.

 

Фото: Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре