Последња седница старе Владе

Последња седница старе Владе

27/10/2020 Off By BERB

Председница Владе Србије Ана Брнабић захвалила је данас свим члановима владе на свему што су заједнички урадили у досадашњем мандату.

„Хвала на енергији и поверењу свим министрима. Иако мандат није био ни мало лак у сваком смислу, знам да је свако од вас у свом домену и на свој начин, дао све од себе. Уверена сам да је у сваком сегменту привредног, друштвеног и економског живота у Републици Србији, сваки грађанин видео неки резултат свега оног што смо урадили од 2017. године. Успели смо да радимо, пре свега, као тим“, изјавила је премијерка на данашњој седници.

Чланови владе усвојили су одлуку да се настави реализација пројекта „Свет у Србији“ у школској 2020/2021. години. За овај пројекат, који представља значајан допринос међународној сарадњи у области образовања, обезбеђена су средства у износу од 262.750.000 динара за његову реализацију у 2021. години. Министарство просвете, науке и технолошког развоја одобрило је још 200 нових стипендија у оквиру овог пројекта.

На данашњој седници дата је сагласност за наставак реализације Пројекта „Србија за Србе из региона“ у школској 2020/2021. години у оквиру којег је одобрено нових 80 стипендија српским заједницама у Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Црној Гори, Северној Македонији, Румунији, Албанији и Мађарској. За реализацију овог пројекта у 2021. години обезбеђена су средства у износу од 73.900.000 динара.

 

Фото: Влада Србије