Реаговање министарке правде

Реаговање министарке правде

25/10/2020 Off By BERB

Министарка правде Нела Кубуровић Кисић најоштрије је осудила дељење фотографија фалсификата Правилника о измени Правилника о висини награде за рад адвоката за одбране по службеној дужности (тарифник адвоката за одбрану по службеној дужности).

Кубуровић Кисић је истакла да измене тог правилника за време њеног мандата никада нису биле планиране, нити би измена која је на штету адвокатуре била подржана од стране Министарства правде.

Кубуровић Кисић је нагласила да је малициозни ангажман творца фалсификата предметног Правилника предузет са циљем ремећења односа представника адвокатуре и њиховог матичног министарства.

Она је позвала надлежне органе да испитају све околности овог случаја, како би одговорни што пре били приведени закону и како би у будућем периоду било спречено неодговорно и непрофесионално понашање појединаца срачунато са намером узнемиравања носилаца адвокатске професије.

Транспарентност и партнерски однос адвокатуре и Министарства правде овим срамним потезом неће бити нарушен“, истакла је Кубуровић Кисић.