“Књига на Тргу”

“Књига на Тргу”

23/10/2020 Off By BERB

Будући да ове године због здравствене безбедности није било могуће реализовати Међународни београдски сајам књига, издавачи окупљени у Удружењу професионалних издавача Србије (УПИС) одлучили су да изађу у сусрету својим читаоцима и да изађу на Трг Републике у Београду дводневним фестивалом Књига на Тргу, у суботу и недељу, 24. и 25. октобра.

Манифестација Књига на Тргу настала је из тежње групације професионалних издавача да очувају непосредни контакт са својим читаоцима у форми фестивала књиге на отвореном. Књига на Тргу је манифестација која је намењена излагању издања нове и претходне продукције одређеног броја врхунских издавача који немају своје књижаре. Биће изложена нова издања као и она до којих је у књижарама тешко или немогуће доћи, тако да је ексклузивност овог наступа у видљивости  ‘’невидљивих’’ издања. Читаоци који дођу учествоваће у откривању изузетних наслова !

За наступ на Тргу пријављено је двадесет пет профилисаних издавача који ће излагати на простору од скоро триста квадратних метара. Посетиоци ће на фестивалу књиге моћи да виде и уз специјалне фестивалске попусте од 30 до 70% и купе нове и новије књиге писаца српске и светске књижевности и хуманистике.

С обзиром на то да је препоручена повећана опрезност у затвореним просторима, организацијом фестивала књиге на отвореном простору Трга Републике, обезбеђени су најповољнији безбедни услови за контакт и боравак излагача и посетилаца.

Програми који окупљају већи број људи на једном месту и у дужем интервалу зато неће бити организовани. Али да би се ипак задржала фестивалска атмосфера, уз подршку медија, Удружење професионалних издавача Србије учиниће ову манифестацију видљивом и успешном у комуникацији с јавношћу Београда низом акција и након викенда на Тргу Републике.

Радно време фестивала Књига на Тргу је од 10 до 22 часа оба дана.

 

**********

 

Маске на лица, књиге у колица!