”Узми рачун и победи 2020“

”Узми рачун и победи 2020“

21/10/2020 Off By BERB

Грађани Србије за само неколико дана откако је најављена  наградна игра ”Узми рачун и победи 2020“ као вид борбе против сиве економије, послали су већ 35.000 коверти са фискалним рачунима и слиповима.

На адресу Контакт центра [email protected] стигло је и више од 70 упита, а грађане највише интересује на коју адресу шаљу коверте, како да их правилно попуне и да ли су њихови рачуни исправни. Адреса  коју треба уписати на предњој страни коверте је УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2020, док је с друге стране обавезно читко написати име и презиме, адресу као и контакт телефон пошиљаоца. Слање коверата је потпуно бесплатно.

Свака коверта треба да садржи најмање 10 фискалних рачуна или 10 слипова, минималне вредности од по 100 динара, не старијих од 1.септембра 2020. Фискалне рачуне и слипове не треба мешати у истој коверти – примера ради, коверта са 9 фискалних рачуна и једним слипом сматраће се неважећом. Како препознати исправан фискални рачун и слип и одговори на друга најчешћа питања доступни су на националном порталу www.uzmiracun.rs.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, Влада Републике Србије још једном апелује на грађане да паковање и адресирање коверата обаве у својим домовима и попуњену коверту само убаце у најближе поштанско сандуче. Препоручује се да се затварање коверте са 10 рачуна обави чистих руку уз помоћ селотејпа или лепка како би се избегла и најмања могућа шанса за потенцијални контакт вируса са респираторним путевима, након чега поново треба опрати руке. Додатно, грађанима се препоручује да плаћају безготовински кад год је то могуће, јер тако избегавају директан контакт с продавцем и новчаницама које иду из руке у руку. Притом дуплирају своје шансе за добитак, јер за десет плаћања картицом добијају 10 фискалних рачуна и још 10 слипова што је довољно за две коверте.

Напомињемо да учешће у наградној игри не подразумева никакво чекање у редовима, па чак ни улазак у пословницу поште с обзиром да се могу користити било које коверте и да нема потребе за куповином или лепљењем маркица  – довољно је убацити исправно попуњен коверат у један од преко 1.900 поштанских сандучића који су доступни на отвореном широм Србије.

Веома је важно да се и у току борбе против сиве економије понашамо одговорно и савесно и не угрожавамо сопствено здравље и здравље људи око нас, што је у овом случају апсолутно могуће.

Влада Републике Србије је омогућила грађанима да почевши од 15. октобра, могу слати коверте са фискалним рачунима или слиповима, а о тачним датумима извлачења, која ће бити организована у живом преносу на Радио телевизији Србије, грађани ће бити ускоро обавештени. Организација наградне игре једна је од активности предвиђених Националним програмом за сузбијање сиве економије.