Српски сељак спасао БДП, држава мора да се одужи

Српски сељак спасао БДП, држава мора да се одужи

15/10/2020 Off By BERB

Српска радикална странка је већ упозорила јавност да режим нерелевантним подацима умањује губитке у привреди и приказује нетачан раст бруто друштвеног производа и стопе незапослености.

– Истина је да смо, за разлику од развијенијих земаља Западне Европе, имали мањи пад БДП-а – рекао је Марко Петковић, члан Централне отаџбинске управе и додао да је то искључиво захваљујући српском сељаку, о којем држава деценијама не води рачуна.

Петковић је истакао да је Србија земља средњег степена економског развоја и да БДП таквих земаља највише зависи од пољопривреде,сточарства и прехрамбене индустрије.

У време пандемије дошло је до великог пада у области туризма, угоститељства, ауто-индустрије и сектора високотехнолошке индустрије. Раст је био само у области пољопривреде, па је српски сељак по ко зна који пут спасао привреду и економију наше земље.

Српска радикална странка сматра да је погрешна политика одговорна за констатни пад пољопривредне производње и прехрамбене индустрије и захтева већа улагања и повећање субвенција за пољопривреднике.

– Српски радикали се годинама уназад залажу за субвенционисање домаће производње, а страни инвеститори су добродошли ако овде улажу своја средства, а не, као до сада, да користе добробити које добијају од Србије, од бесплатног земљишта, инфраструктурних прикључака, до плаћених радних места – истакао је Марко Петковић и нагласио да је крајње време да држава улаже у прехрамбено-прерађивачку индустрију за коју имамо природне предуслове.