Михајловићева: Захвалност израелском инвеститору на улагањима у Србију

Михајловићева: Захвалност израелском инвеститору на улагањима у Србију

14/10/2020 Off By BERB

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, састала са данас са израелским инвеститором Гилијем Декелом, председником „АФИ групе“, и са њим разговарала о инфраструктурним пројектима и инвестиционим улагањима у Србију.

„Поносни смо на сарадњу са вама, једни сте од најбољих инвеститора у Србији и надам се да ћете дуго остати у нашој земљи. Пола милијарди вредне инвестиције су за похвалу и ми као држава и Министарство смо ту да помогнемо и подржимо пројекте који за циљ имају раст нашег грађевинског сектора, што је посебно важно у овако изазовној и тешкој години за све, када поред очувања здравља морамо да одржимо економију и обезбедимо да сви који могу раде. Грађевинарство је важан фактор нашег БДП-а и привредног раста“, истакла је Михајловићева.

Гили Декел подсетио је да је ова група 20 година присутна у Србији, од изградње „Ерпорт ситија“, те да су у плану нови инфраструктурни пројекти.

„Ценимо Вашу посвећеност и визију развоја Србије. Инфраструктурни развој у последњих неколико година је невероватан и на томе Вам честитамо. Верујемо у Србију и наставићемо да инвестирамо овде. Хвала Вам на подршци коју нам пружате, наша сарадња је изузетна“, рекао је Гили.