Позив на вебинар на тему Порески подстицаји за истраживање и развој и приходе од ауторских права

Позив на вебинар на тему Порески подстицаји за истраживање и развој и приходе од ауторских права

10/10/2020 Off By BERB

У организацији Привредне коморе Србије, у среду 14.10.2020. са почетком од 15.00 до 16.30 часова, организује се вебинар на тему „Порески подстицаји за истраживање и развој и приходе од ауторских права након прве године примене – искуства у пракси и тумачења надлежних органа“.

Циљ вебинара је размена искуства у коришћењу иновативних пореских подстицаја из Закона о порезу на добит правних лица након прве године примене.

Семинар је намењен: власницима иновативних или старт-уп привредних друштава, или друштава која се баве истраживањем и развојем или значајан део прихода остварују од давања лиценци за коришћење ауторских дела сродног права или патената. Учесници могу да буду и директори, финансијски директори или шефови рачуноводства ових друштава.

Позивамо Вас да узмете учеће на вебинару а информацију о начину приступања добићете путем мејла 13. октобра 2020. године до краја дана.

Учешће на вебинару је без котизације.

Линк за пријаву – Вебинар Порески подстицаји за истраживање и развој и приходе од ауторских права након прве године примене је:

https://aplikacije.pks.rs/Aplikacije/EdukacijaDetails.aspx?sifra=3703&rb=4803

У циљу информисања о могућностима које привредна друштва имају за коришћење подстицајних мера и олакшица државе,  достављамо Вам  брошуру Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде. У брошури су наведене подстицајне мере за: олакшавање почетка пословања, олакшавање запошљавања,  истраживање, развој и креирање интелектуалне својине, иновациону инфраструктуру и остале мере за лакше дигитално пословање.
Брошура: Vodic kroz mere podrške razvoju inovativne privrede

Овим сајтом се на једном месту можете информисати о унапређењу пословног амбијента за развој иновативне привреде, о погодностима и подстицајима које Вам стоје на располагању.
Линк за брошуру: https://inovacije.srbijastvara.rs