Vučić: Ovo je vojska svih građana Srbije, sposobna da ih brani

Vučić: Ovo je vojska svih građana Srbije, sposobna da ih brani

10/10/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug/Foto: Ministrastvo odbrane

 

PEŠTER – Vojska Srbije pripada svim našim građanima, bez obzira na veru i nacionalnost, spremna, sposobna i obučena da sačuva i njih i našu zemlju, ukoliko bi bilo ko pomislio da izvrši agresiju na Srbiju, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić nakon vojne vežbe “Sadejstvo 2020” na Pešteru.

“Snažimo svoju vojsku da bismo odvratili svakog agresora od napada na nas, a nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe”, naglasio je Vučić.

 

Vučić:Vojska nije samo srpska,već i svih manjina u Srbiji

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da Vojska Srbije nije samo vojska srpskog naroda, veći i svih ostalih naroda koji žive u Srbiji, te da je obučena da brani svakog stanovnika, bez obzira na veru i nacionalnost.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše reakcije da se vežbom “Sadejstvo 2020” na Pešteru šalju “neke poruke” Bošnjacima, koji su većinsko stanovništvo u tom kraju.

 

Vučiću maketa MIG-29,Vulinu helikoptera,Dodiku tenka

Predsednik Aleksandar Vučić, danas je, po završetku vojne vežbe “Sadejstvo2020”, dobio na poklon maketu modernizovanog aviona MIG-29, koji su danas na Pešteru prvi put zapucali nakon dve decenije.

Poklon je predsedniku Srbije predao je general major Duško Žarković, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovbne odbrane Vojske Srbije.

 

Vučić o napadima da je zloupotrebio smrt Panića: Sramota

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije hteo danas da odgovara na pitanje novinara o pojedinim opaskama da je u okviru svojih komentara na Izveštaj EK zloupotrebljavao smrt Ranka Panića, osim, kako je rekao, jednom rečju: “Sramota”.

Inače, Ranko Panić, koji je bio proteran iz Hrvatske tokom operacije Oluja, pretučen je kao učesnik protesta u leto 2008. godine i od posledica prebijanja preminuo u Klinickom centru Srbije polovinom avgusta 2008.

 

Vučić: Nesumnjivo teže ulaganje zbog kovida

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da će situacija oko uticaja korona virusa na ekonomiju biti teška, jer će pandemija trajati duže nego što se očekivalo u svetu, a čekanje na vakcinu se odužilo.

Upitan da li se plaši da bi globalne ekonomske posledice pandemije mogle da utiču na dodatna ulaganja i snaženje Vojske Srbije, što je vazno za održivost politike vojne neutralnosti, ali i na realizaciju drugih projekata, Vučić je kazao da je nesumnjivo tako.

 

Vučić poželeo Vučeliću oporavak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poželeo je danas Miloradu Vučeliću, koji se nalazi na respiratoru u bolnici, dovoljno snage za uspešan oporavak, navodeći da ocene pojedinih medija da je Vučelić “režimski sluga” u trenutku kada se bori sa ozbiljnom bolešću, govore više o tom portalu nego o Vučeliću.

Upitan da prokomentariše to što jedan portal Vučelića, u trenutku kada je u bolnici na respiratoru, predstavlja kao režimskog slugu, Vučić je rekao da Vučelića dugo poznaje i da takvi navodi ne govore o njemu.

 

Vučić,u šali:Generale, ovo liči na ozbiljnu vojsku

Generale, ovo liči na ozbiljnu vojsku, rekao je, u šali, ne skrivajući zadovoljstvo onim što je video na Pešteru, predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanuu Mojsiloviću.

Vučić je po završetku vojne vežbe Sadejstvo 2020. u više navrata čestitao pripadnicima vojske i njhovim komandantima na onome što su pokazali, a nije mogao da sakrije ni oduševljenje trenutnom opremljenošću Vojske Srbije.

 

Vučić: Ne bi bilo fer da otkrijem o kom projektu je reč

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije danas želeo da otkrije koji je to projekat u regionu, koji konkuriše za sredstva iz paketa pomoći EU, uperen direktno protiv interesa Srbije, navodeći da to ne bi bilo fer.

Vučić je u četvrtak evropskom komesaru Oliveru Varheiju, tokom njegove posete Beogradu, ukazao na takav projekat, ali tada na pres konferenciji nije precizirao o čemu je reč.

 

Dodik:Srpska vojska sposobna da odbrani državnost

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je srpska vojska na Pešteru pokazala da je sposobna da odbrani državnost i suverenitet zemlje.

Dodik je čestitao Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na uspešno realizovanoj vojnoj vežbi “Sadejstvo 2020”, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na odlučnosti da modernizuje vojsku.