Министар Дачић разговарао са новим директором Популационог фонда Уједињених нација за Србију

Министар Дачић разговарао са новим директором Популационог фонда Уједињених нација за Србију

09/10/2020 Off By BERB

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић примио је новог директора Популационог фонда Уједињених нација (UNFPA) за Србију, Џона Кенедија Мосотија приликом његове посете Београду.

Министар Дачић је честитао Мосотију недавно ступање на дужност оценивши веома позитивно досадашњу сарадњу са UNFPA и изражавајући очекивање да ће се она успешно развијати и убудуће. Захвалио је на пруженој помоћи и подршци током пандемије вируса COVID-19. Изразио је очекивање да ће недавно усвојен Програмски документ Популационог фонда за Републику Србију за период 2021-2025. година додатно учврсти наше партнерство. Истакао је да је унапређење демографске ситуације један од главних националних приоритета Србије, имајући у виду демографске изазове са којима се суочавамо.

Директор Популационог фонда УН-а за Републику Србију Џон Кенеди Мосоти захвалио је на срдачном гостопримству и пренео захвалност извршне директорке UNFPA Наталије Канем за подршку коју Влада Србије пружа UNFPA за активности које спроводе глобално и локално, као и за пружену финансијску подршку, што представља гест који веома цене. Изразио је задовљство због недавног усвајања Програмског документа за Србију и пренео изразе захвалности за конструктивну сарадњу приликом његовог доношења. Истакао је да Популациони фонд УН-а у потпуности подржава Владу Србије у остваривању циљева и приоритета који се односе на питања становништва, као централне теме за коју је UNFPA задужен.