Vučić: Fruškogorski koridor u rekordnom roku, do marta 2024.

Vučić: Fruškogorski koridor u rekordnom roku, do marta 2024.

06/10/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug

 

BEOGRAD – Fruškogorski koridor, brza saobrćajnica od Novog Sada do Rume od oko 48 kilometara, biće izgrađena u rekordnom roku, do 15. marta 2024. godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, nakon potpisivanja ugovora sa kineskom kompanijom CRBC za izgrađu Fruškogorskog koridora, rekao da je ovo važan dan u “moru ne tako lakih dana”, kao i da je veoma ponosan što je taj ugovor potpisan.

 

Do kraja 2021.kanalizacija i fabrika otpadnih voda u KG i NI

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će do kraja naredne godine biti izgrađena kompletna kanalizaciona mreža, kao i fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u Kragujevcu i Nišu, što će koštati preko pola milijarde evra.

“To je strahovito skupo. Samo u ta dva grada koštaće nas po oko 270-280 miliona, ukupno oko 550 miliona evra”, rekao je Vučić novinarima, nakon potpisivanja ugovora za Fruškogorski koridor.

 

Vučić: U mom bloku o Čen Bo piše…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je posle sastanka sa ambasadorkom Kine Čen Bo u svom bloku zapisao nešto što će puno značiti za našu zemlju, kao i da čim je to tu zapisano – Kinezi to i poštuju.

“U mom bloku piše… ekselencijo, da to javno i kažem, za izgradnju brze pruge Beograd – Niš ako budemo dogovorili – piše ”Čen Bo će pomoći”. Mnogo je važan ovaj moj blok, samo se vi smejte”, rekao je Vučić tokom obraćanja novinarima u prisustvu kineske delegacije.

 

Vučić: Ako EU ne prihvati, prugu BG-Niš gradimo sa CRBC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija od EU tražila 50 odsto granta za izgradnju brze pruge Beograd – Niš i istakao da ćemo, ako oni ne prihvate, tu prugu graditi sa kineskim CRBC.

Nakon potpisivanja Ugovora za izgradnju Fruškogorskog koridora sa kineskim partnerom, Vučić je rekao da je ta komanija dala dobru ponudu za izgradnju brze pruge od Beograda do Niša.