U prvih sedam meseci 1,6 mlrd stranih investicija u Srbiji

U prvih sedam meseci 1,6 mlrd stranih investicija u Srbiji

03/10/2020 Off By BERB

Izvor: Tanjug

 

BEOGRAD – Ono što se dešava u Nagorno Karabahu za sve nas je jedna velika pouka – da zamrznuti konflikti nikada nisu dobri, jer znače sukobe u budućnosti, na koje je međunarodna zajednica nemoćna, ukazao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Zato sam za to da stvari rešavamo danas i sutra, a ne da ih ostavljamo za našu decu”, rekao je Vučić novinarima prenoseći ono što je govorio na sastanku sa Nacionalnim konventom o EU.

U prvih 7 meseci 1,6 mlrd stranih investicija u Srbiji

U prvih sedam meseci, uprkos kovidu 19, u Srbiju je stiglo 1,613 milijardi evra stranih investicija, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je istakao da je to više od 60 odsto ukupnih stranih investicija na celom Zapadnom Balkanu.

Dodik je u pravu, u BiH su dva lidera ogolila odnos prema SR

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da dvojica lidera u BiH pokazuju šta misle o Srbiji i Srbima i da za njih teritorijalni integritet Srbije nikada ništa nije značio.

Uprkos tome, rekao je Vučić novinarima, Srbja neće menjati svoju politiku prema BiH, ali nema nikakvu potrebu da pravda i objašnjava svoju poziciju i politiku najuspešnije zemlje u regionu.

Lažima nema kraja, istorija će suditi o mojim delima

Ne znam kakav će kraj da bude bilo čiji, slavan ili neslavan, ali slavnim ili neslavnim vas čine dela i ono što ste uradili i ostavili iza sebe, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući izjavu reditelja Gorana Markovića koji je rekao da Vučićev režim čeka neslavan kraj i da Vučić neće otići sa vlasti bez krvi.

“Izložen sam najbrutalnijim napadima i lažima na koje je nemoguće stići da odgovorite”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara.

Vučić:Srbija nema boljeg puta od puta u EU

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da Srbija nema bolji put od evropskog, iako se, kaže, naša zemlja na putu za članstvo u EU suočava sa dvostrukim aršinima kada je reč o ispunjavanju uslova.

Vučić je tako odgovorio na pitanje medija da li mu teško pada činjenica da su naše susedne zemlje, poput Hrvatske, Bugarske i Rumunije, postale članice EU bez ispunjavanja svih uslova, dok se na drugoj strani Srbija ucenjuje Kosovom i Metohijom i drugim temama.

Vučić:Veoma poštujem ulogu civilnog društva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da veoma poštuje ulogu civilnog društva i smatra da je dobro da sa njima postoji dijalog.

“Imali smo otvorene razgovore. O nekim pitanjima smo saglasni, po mnogima nismo. Ja sam saslušao njihove primedbe, a oni moje odgovore. Nekada im se dopadnu nekada ne, i nema tu velike filozofije”, rekao je Vučić, posle prvog dela sastanka sa Nacionalnim konventom o EU, na pitanje kakva je uloga civilnog društva u kreiranju spoljne politike.

Vucic: U trećem kvartalu rast BDP 0,1 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da, i pored teške situacije, ima dobre vesti u ekonomiji – Srbija je, prema prvim fleš procenama, u trećem kvartalu ostvarila rast od 0,1 odsto.

Ukazao je da je Makedonija u istom periodu imala negativan rast od 12,7 odsto.