Promovisani novi policajci

Promovisani novi policajci

24/09/2020 Off By BERB

U nastavnom centru Makiš svečano su danas promovisani novi policajci. Polaznici 23. i 24. klase Centra za osnovnu policijsku obuku, njih 536, primljeni su danas i u radni odnos u MUP-u. Pred predsednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić i ministrom unutrašnjih poslova, Nebojšom Stefanovićem, mladi policajci izveli su vežbu koja prikazuje njihovu sposobnost. Direktor policije, Vladimir Rebić, uručio je priznanja najboljima.

Posle svečanosti, predsednik Vučić odgovorio je, pred putovanje u Tursku  zbog kojeg je žurio, na nekoliko pitanja novinara.

Rekao je da su vrata Srbije otvorena za sve ljude iz Crne Gore. Što se tiče poseta zvaničnika, to će zavisiti od toga kome će premijerka uručiti poziv:

  • Što se Zdravka Krivokapića tiče, ako bude izabran za premijera, sramota bi bilo da bez dokaza za optužbe oko Beograda na vodi, dođe u srpsku prestonicu. Ja sam siguran da će on, ili reći da je lagao, ili doneti dokaze oko moje navodne saradnje sa Milom Đukanovićem. Znam da je nemoguće da donese dokaze, jer mene ne zanima biznis, već samo napredak našeg naroda.

Na naivna pitanja oko napada opozicije na njega, nije hteo ni da odgovara. Samo je rekao da poziva sve one koji tvrde da mu je brat kupio celu Vojvodinu, da ga odvedu na bar jedno mesto koje je kupio:

  • On nema ni ara u Vojvodini.

Za pitanje da li bi Srbiji odgovaralo da SAD preuzmu pregovore Beograda i Prištine, predsednik kaže da je kompleksno i odgovoriće drugom prilikom. Pregovori sa Prištinom nastavljaju se pod okriljem EU. Kaže da bi podela elektroenergetskih mogućnosti  jezera Gazivode bila korisna za Srbe.

  • Amerikanci o tome razmišljaju, ali još uvek ništa ne predlažu, dok se ne napravi studija izvodljivosti. Mi smo spremni i za razgovor o Zajednici srpskih opština i to je nezaobilazna tema u razgovorima s Prištinom.

Predsedniku Vučiću dopao se predlog predsednika DSS, Miloša Jovanovića, da se od zgrade bivše železničke stanice napravi muzej:

  • Poslaću pismo s tim predlogom Vladi Srbije i Skupštini Beograda i siguran sam da će ga Bio bi to dobar muzej srednjeg veka Srbije.

 

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll