„Bah 335”- prvi koncert u Kolarcu nakon šest meseci

„Bah 335”- prvi koncert u Kolarcu nakon šest meseci

20/09/2020 Off By BERB

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” nastupio je danas u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na promenadnom koncertu pod nazivom „Bah 335”. Koncert posvećen Bahovoj muzici ujedno je bio i prvi nastup Umetničkog ansambla „Stanislav Binički” u zatvorenom prostoru, kao i prvi koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, od epidemije korona virusa.

Uz Ansambl „Binički” nastupili su mladi, ali već afirmisani pijanisti i kamerni muzičari Dušan Toroman, klavir, Marija Kovač, flauta i Milena Maleš, klavir. Ansamblom je dirigovao maestro Pavle Medaković, autor projekta je profesorka Zlata Maleš, a cifra 335 u nazivu koncerta označava broj godina od rođenja Johana Sebastijana Baha.

Na programu je bio Air iz Svite br.3, BWV 1068, zatim Koncert za klavir, A-Dur BWV 1055, sa solistom Dušanom Toromanom, a potom je publika uživala i u Sviti br. 2, ha-mol BWV 1067, uz solistkinju na flauti Mariju Kovač. Burnim aplauzom je ispraćen i Koncert za dva klavira ce-mol, BWV 1060.

Koncert „Bah 335” je održan uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera, ali i uz veliku radost publike koja je, nakon šest meseci, sa pravim uživanjem dočekala klasiku u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Prihod od ulaznica, koliko god simboličan, deo je podrške Kolarčevoj zadužbini i svim muzičkim umetnicima željnim nastupa pred svojom publikom.

 

Foto: Ministarstvo odbrane